Другие акции
Які бувають види папок?
8 типів канцелярських товарів, необхідних в кожному офісі
Які приналежності потрібні для організації домашнього офісу
Папки реєстратори - як вибрати ідеальні?
Папки паперові
Стильні та зручні папки на гумках
Папки - конверти пластикові
Аксесуари для офісу
Як вибрати грифель для механічного олівця?
Ручки, олівці та інші письмове приладдя
Систематизуйте і зберігайте всі важливі документи використовуючи папки швидкозшивачі
Штемпельна продукція для офісу
Бюджетні папки портфелі
Клейкі закладки
Карантин: повне керівництво по перезапуску вашого бізнесу і забезпечення загальної безпеки
Як за допомогою папок-реєстраторів і офісного приладдя організувати роботу з бізнес-документами?
Як за допомогою файлів і папок найбільш ефективно організувати офіс?
Маркери від інтернет-магазину Papero
Особенности и различия карандашей для офиса
Як правильно вибрати маркер
Лотки канцелярські для офісу
Детальніше про гелеві ручки
Як правильно вибрати калькулятор?
Папір для нотаток
Папки з застібкою-блискавкою

10 маловідомих фактів про кулькову ручку

Якщо є один товар в нашому інтернет-магазині Papero, який, як ми гарантуємо, зараз є у кожного, то це звичайна ручка канцелярська кулькова. Ми використовуємо їх кожен день в офісі, вдома, в машині, в магазині і майже всюди. Але скільки ми насправді ЗНАЄМО про це повсякденному предметі?

У червні 1943 року два брата, Ласло і Дьордь Біро, подали патент на кулькові ручки. І в честь цієї дати 10 червня у всьому світі відзначається її День народження. Ці друкарські інструменти були одним з найбільших винаходів, і стали дуже затребувані з перших днів свого існування. Хоча перші роки вони вважалися дорогими і малодоступними для простих людей. Перша партія кулькових ручок, яка була реалізована в Америці ще в 1940-х роках минулого століття, продавалася приблизно по 12,45 долара за штуку! У нашому магазині канцтоварів сьогодні ви можете просту або авторучку кулькову купити, витративши від 0,80 до 38,60 гривень.

Хроніки кулькової ручки

Історія свідчить, що Ласло Біро, редактор угорської газети, був вельми розчарований механізмом заповнення чорнилом пір'яних ручок і плямами на папері. Потім він помітив, що чорнило, які використовувалися при друку газет, висихали порівняно швидше. Це привело його до ідеї про використання чорнила, аналогічних тим, які застосовуються в друкарнях. Тоді він зі своїм братом Георгієм (Дьєрдем), який був хіміком за фахом, придумали формулу чорнила, які вони взяли для своїх кулькових ручок.

Чорнило, використовувані в кульковою ручці, являють собою більш густу суміш на масляній основі. Вони зазвичай містять до 40% барвників, які суспендировані в масляному розчиннику. Найбільш поширеними олійними розчинниками є бензиловий спирт або феноксіетанол.

Хоча ми можемо заглибитися в історію кулькових ручок, давайте відхилимося і дізнаємося деякі цікаві факти про ці дивовижні аксесуарах.

Цікаві факти про ручки, які ви, ймовірно, не знали

В середньому ручка може написати близько 45 000 слів, перш ніж закінчиться чорнило.
Намалювати 29 249 смайликів - це те, що потрібно, щоб виснажити стандартну кулькову ручку.
Кожну секунду в усьому світі продається в середньому 125 кулькових ручок!
Найменша ручка в світі - «Нанофонтанний зонд». Вчені використовують його для створення нанорозмірного малюнка на кристалі. Лінії, які створює цей пристрій, мають ширину всього 40 нанометрів.
Найбільша кулькова ручка в світі - це ручка, створена ачарьев Макунурі Шрініваса в 2011 році. Вона має довжину 5,5 метрів і вага 37 кг. Вона записана в Книгу рекордів Гіннеса і повністю функціональна. Крім того, виглядає красиво!
Найбільш ранні записи про ручку датуються 3000 років до нашої ери. Стародавні єгиптяни створили перші ручки, які могли писати на папірусі. Вони робили ручки з дерева і бамбукової соломки, а чорнило з сажі або охри в поєднанні з бджолиним воском.
Кулькові ручки мають на кінці невеликий латунний або сталева кулька. Він рівномірно розподіляє чорнило і не дає висохнути. Однак деякі виробники роблять ці кульки з карбіду вольфраму - хімічної сполуки, яка в три рази міцніший за сталь!
Звичайна кулькова ручка може намалювати лінію довжиною близько 2 кілометрів. Це більш ніж в 6 разів перевищує висоту Ейфелевої вежі!
Опитування показують, що серед усіх рекламних продуктів у всьому світі найбільш поширеним вибором є ручки.
Ангеліка Унфергау має найбільшу колекцію кулькових ручок. У ній налічується понад 285 150 унікальних екземплярів. Дама з Німеччини колекціонує їх з 1990 року, і в її величезної колекції є ручки зі 148 країн світу.

Ми сподіваємося, що після прочитання цих 10 фактів ви більше оціните звичайну ручку кулькову синю, чорну або червону. Адже ручки грають важливу роль в нашому житті. Вони допомагають нам запам'ятовувати важливі події, переносити наші творчі ідеї на папір, розширювати знання та спілкуватися з іншими.

Перегляньте наші одноразові, ергономічні та ручки кулькові на підставці в розділі «Письмове приладдя», щоб знайти кілька продуктів для вашої компанії або особистого користування.

Якщо вам потрібна додаткова інформація або у вас є які-небудь конкретні питання, не соромтеся подзвонити члену нашої досвідченої команди по телефону +38 (044) 390 32 76 або +38 (093) 170 17 90.

Вернуться на главную страницу

Скидки недели