Детальніше про кольорові олівці

Кольорові олівці, якими б простими вони не здавалися, є основою будь-якого художнього набору. Інтуїтивно зрозумілий дизайн зробив їх улюбленими для дитячої творчості. Ці функціональні друкарські інструменти дозволяють художникам точно контролювати текстуру і деталі, створюючи безмежні можливості для складних малюнків.

Як і акварель, звичайні олівці кольорові та акварельні можна змішувати і накладати один на одного, щоб отримати складні відтінки. Вони також вимагають невеликої кількості витратних матеріалів, не потребують особливого догляду і не створюють ризику плям або розливу. Це робить їх ідеальними як для професійних художників, так і для початківців: набір олівців, альбом для малювання, точилка і ластик - все, що вам потрібно для більшості технік. Продовжуйте читати, щоб дізнатися, що шукати в кольоровому олівці і поради щодо їх використання.
Характерні особливості кольорових олівців
Кольорові олівці бувають студентськими, шкільними і художніми, і в них співвідношення пігменту до наповнювача різний. Якщо ви коли-небудь використовували кольорові олівці і знаходили їх смутними і тьмяним, це, ймовірно, були інструменти студентського рівня. Олівці для художника не тільки більш яскраві, але і гарантують покращене розтушовування, нашарування і покриття. Хороші олівці полегшують перенесення зображення з вашої голови на папір, і з ними просто веселіше проводити час.
Зміщуваність
Кольоровий малюнок олівцем часто включає в себе накладення декількох кольорів для створення певних відтінків і додавання тони. Щоб ці кольори виглядали більш зв'язковими або відображали дуже гладкі поверхні, художники можуть полірувати свої роботи. Полірування виконується нашаруванням із сильним тиском до тих пір, поки папір не перестане просвічувати. М'які олівці зазвичай легше розтушовувати, ніж більш тверді.
Можливість стирання
Кольорові олівці стерти складніше, ніж їх графітові побратими, але це не означає, що ви не можете використовувати методи стирання. Деякі кольорові олівці спеціально створені для стирання. Інші в деякій мірі стираються, але можуть не зникнути повністю. Якщо ви плануєте використовувати ластик для освітлення певних ділянок або хочете видаляти зайві лінії, варто пошукати кольорові олівці, які добре перуться.
Світлостійкість
Кольорові олівці повинні забезпечувати насичений колір. Це дозволяє відтворювати безліч тонів за допомогою різного тиску. Олівці, зроблені з високим рівнем пігменту, зазвичай яскравіші, як і більш м'які олівці. Багато пігменти з часом тьмяніють під впливом світла, тому для важливих проектів краще використовувати світлостійкі кольорові олівці.

На деталях, намальованих восковими олівцями, може з'явитися восковий наліт, який затемнює колір. Акуратно витріть віск, щоб відновити малюнок. Ви також можете обприскати готові вироби закрепителем, щоб значно знизити ймовірність появи воскового нальоту.
Непрозорість
Художники часто використовують тонированную або кольоровий папір, щоб задати настрій твору або щоб легше створити тіні і відблиски. Деякі кольорові олівці добре працюють тільки на традиційному білому папері. Це тому, що вони недостатньо непрозорі, щоб не просвічувати кольоровий фон. А дуже непрозорі олівці також можуть перекривати контури в ескізах або книжках-розмальовках.
Твердість
Як і графітові, кольорові олівці можуть бути м'якими або твердими. М'які кольорові олівці більш непрозорі і підходять для нанесення покриття. М'які кольорові олівці здаються більш придатними для малювання, але вони швидко витрачаються і можуть залишати крихти. Тверді більше схожі на олівці, якими ви звикли писати, і вони добре підходять для обробки деталей і рідше потребують заточування, але залишають менше кольору на папері.
Довговічність
Всі дерев'яні олівці схильні до поломки грифеля, але відносно м'які стрижні кольорових олівців роблять їх особливо уразливими. Олівці, зроблені з високоякісної деревини, яка надійно прикріплена до стержнів олівців, з меншою ймовірністю зламаються при падінні або заточування. У кінчиків більш твердих олівців менше шансів зламатися через міцності стрижня.
Розчинність
Деякі кольорові олівці розчиняються при контакті з рідкими матеріалами, такими як акварель і чорнило. Це називається розчинністю. Малюнки більш розчинними олівцями можуть розпливатися або просвічуватися через шари водорозчинних матеріалів, розташованих поверх них. З іншого боку, розчинні олівці допомагають художникам змішувати кольору і домагатися гарних мальовничих ефектів. Акварельні олівці професійні створені спеціально для цього. Кольорові олівці зазвичай не розчиняються у воді, але художники іноді користуються розчинниками, такими як уайт-спірит, для плавного змішування кольорів.

Кольорові олівці на восковій основі з більшою ймовірністю просвічують крізь рідку середу, хоча і не тому, що вона розчиняє пігмент. Насправді все навпаки - віск відштовхує воду.
Вибір кольору
Найкраще вибирати олівці самих різних кольорів. Різноманітність дозволяє досить легко змішувати кольору. Вибір олівців різних відтінків допоможе вам легше досягти потрібного результату.

В кінцевому підсумку краще вибрати олівці у великих і маленьких наборах. Купівля додаткової коробки з основними кольорами дозволяє вам замінювати олівці у міру їх використання, а не купувати нові набори.
Кольорові олівці для образотворчого мистецтва
У малюнках кольоровим олівцем в образотворчому мистецтві використовується безліч шарів для створення творів неймовірною глибини, розмірів і реалістичних кольорів. Кращі кольорові олівці для образотворчого мистецтва дуже пігментовані і бувають самих різних відтінків.

З кольоровими олівцями легко почати вчитися малювати, але вони сповнені потенціалу. Якщо ви віддаєте перевагу робити замальовки на ходу, малювати детальні портрети або розфарбовувати для зняття стресу, ці універсальні і високоякісні інструменти заслуговують місця в вашому художньому наборі. В нашим інтернет-магазині Papero ви можете вибрати олівці кольорові по 6, 12, і 24 штуки в пачці.

Вернуться на главную страницу

Скидки недели